Za dva dana dve provale i krađe u Gračanici

Foto GračaniceOnlajn: Policijska stanica u Gračanici

Kuća Radovana Zdravković u ulici Cara Lazara, u neporsrednoj blizini manastira u Gračanici, obijena je u noći između 29. i 30. juna. potvrdio je za portal Gračanica Onlajn vlasnik. Lopovi su iz odneli zlato u vrednosti od 2.000 evra i novac koji je Radovan sakupljao sinu za kupovinu nove harminike.

– Mi se nismo nalazili kući, bili smo sa sinom na takmičenju za harmoniku u užoj Srbiji, ali smo upravo zbog toga što znamo da su lopovi u Gračanici ponovo počeli da „operišu“, zamolili rođake da obilaze kuću, ispričao je Zdravković.

Prema njegovim rečima lopovi su obili glavna ulazna vrata na kući i ostavili otovoren prozor kako bi, u sličaju da neko naiđe, lakše sebi osigurali bekstvo.

– Kada su rođaci ujutru došli da obiđu kuću videli su otvorena vrata i pomisli da smo se vratili sa puta. Međutim, zaktekoli su prizor koji ih je iznemirio. U kući je sve bilo rastureno i ispremetano jer su provalnci imali dovoljno vremena da traže zlato i pare.

Zdravković kaže da je slučaj odmah prijavio kosovskoj policiji u Gračanici koja je po prijavi došla da obavi uviđaj i dodaje da mu iz kuće od tehničkih stvari ništa ne fali, što navodi na zaključak da su provalnicima bitni samo novac i zlato.

Ovo je. kako GračanicaOnlajn saznaje, druga krađa za nepuna dva dana u Gračanici, u Prštinskoj ulici je za Vidovdan obijena još jedna kuća.

I. M.