Четрнаест година од оснивања Клуба жена у Скупштини Косова

Председник Скупштине Косова, Кадри Весели је поводом обележавања 14. годишњице оснивања Клуба жена рекао да се развој друштва постиже само када се активира сав људски потенцијал. Неопходно је остварити родну равноправност у свим сегментима друштвеног и институционалног живота, истакао је Весељи.

 Карди Весели је у обраћању рекао да је Клуб жена најпосебнија група у свим законодавним телима Скупштине, која је током свог постојања у потпуности оправдала сврху због које је створена.

„Данас сам овде како бих вам честитам на веома позитивном духу сарадње коју сте изградиле и успеха које сте постигле у областима вашег ангажмана. Истовремено, уверавам вас да ћете имати моју безрезервну подршку да наставите, ојачате групу и проширит ангажмане “, поручио је Весели женама.

Подсетивши да је Косово прошло дуг пут у правцу изградње законодавства Весељи је додао да је потребно  још много тога да се уради како би се закон стриктно спровео. Председник Скупштине Косова је рекао да су баријере старијег менталитета које доводе до дискриминаторских предрасуда и пракса искључивања жена из друштвеног и институционалног живота и даље присутни, мада, како је приметио, њихова снага из дана у дан слаби.

Позивајући се на допринос жена посланица у напретку, председник Скупштине подсетио је да су само у последњој години успели решити неке од важних закона.

И.М.