Деца из Штрпца гостују на Фрушкој Гори

Тесла Глобал Форум и удружење Глас Метохије ове године су организовали заједничку акцију и угостили децу са Косова и Метохије.Тесла Глобал Форум одржава се од другог до петог јула у Анрдревљу на Фрушкој Гори.

Гости „Тесла Глобал Форума“ су деца из Штрпца и како организатори истучу пријатно се осећају и прате предавања из разних области. Стојан Предовић председник удружења „Глас Метохије“ и Мила Стефановић старају се о њима.

Фото: О. Радић, ГрачаницаОнлајн

„Многи ме питају зашто сам баш изабрао да деца из Штрпца посете Фрушку Гору и буду учесници Тесла Глобал Форума, ево и одговора. Април и мај у Београду, где живим и радим, протекли су у божанственој изложби уметника кога заиста поштујем и ценим, реч је о академском вајару Светомиру Арсићу Басари“, рекао је Стојан Предовић и додао:

„Радећи са њим и припремајући његову изложбу ја сам слушао много прича о његовом селу Севцу и околним местима на Шари. Све је то утицало да одлучима да баш деца из тог дела Косова посете Фрушку Гору и да од другог до петог јула буду гости „Тесла Форума“, рекао је Предовић.

Он се захвалио „Тесла Глобал Форуму“ на организацији и могућности да деца са КиМ бораве на Фрушкој Гори и рекао да се нада да ће оваквих и сличних акција бити и у будуће.

О.Р. И.М.