„Жене из Троје“, освојиле специјалну награду за сценски говор на „Тврђава театру“ у Чортановцима

Представа „Жене из Троје“ Народног позоришта из Приштине и Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, у режији Небојше Брадића, награђена је специјалном наградом за сценски говор на овогодишњем Позоришном фестивалу у Чортановцима.

На шестом „Тврђава театру“ по избору селектроа Виде Огњеновић учествовало је пет представа. Награду за најбоље остварење добио је „Кавкаски круг кредом Бертолда Брехта“ у режији Паола Међалија, које је извело Народно позориште из Сарајева.

Ивана Ковачевић, Ана Бретшнајдер, Милена Јакшић, Исидора Грађанин, Игор Дамњановић, Небојша Ђорђевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ирена Станковић, Викторија Арсић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Оливера Бацић и Катарина Јеличић, чине глумачку екипу позоришне преставе „Жене из Троје“, која је синоћ отворила ревијални позоришни фестивал „Театар у тврђави“ у Смедереву, који се одржава до 14. јула.

Жене из Троје“ премијерно су одигране 24. јуна у Грачаници, а потом у Звечану и на Виминацијум фесту, прву фестивалску награду освојиле су на управо завршеном позоришном фестивалу „Нови тврђава театар“ у Чортановцима.

(агенције)