Весељи у САД: Сасатанак са двoјицом конгресмена

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи састао се у Вашингтону са сенатором Демократске партије Гари Петерсом и републиканским конгресменом Верном Буцхананом, који су разговарали о политичким дешавањима на Косову и региону, као и о сарадњи између Косов и Сједињених Држава.

Током састанка са сенатором Гари Петерсом, који је члан Одбора за националну безбедност у Сједињеним Државама, Весељи је говорио  о будућности Војске Косова и њеној сарадњи са америчком војском. Сенатор Петерс је изразио подршку будућности косовске војске ка чланству у НАТО савезу.

На састанку са конгресменом Верном Буцхананом, председник парламента Кадри Весељи је разговарао о трговинским питањима и промоцији америчких инвестиција на Косову, саопштено је из скуптинске службе за однос са јавношћу.

Весели је навео да Косово има потенцијал за економски развој и да већ има модерну инфраструктуру за стране инвеститоре. Конгресмен Верн Буцханан рекао је да је заинтересован за промовисање америчких компанија које су заинтересоване да инвестирају на Косово у различитим секторима.