Бошко Обрадовић: Није пријатељство ако ти неко отима део државне територије и експлоатише твоја природна и привредна богатства

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић је коментаришући дводневну посету француског председника Макрона Србији рекао да спољна политика Србије служи само да би америчке, француске, немачке, руске или кинеске фирме добиле уносне послове у Србији и експлоатисале наша природна и привредна богатства. То није у нашем економском интересу, већ искључиво у служби очувања актуелне власти.

„Ако нас свако миловање по глави нашег председника од стране светских државника кошта у нашој руди, води, земљи, инфраструктури или новим финансијским задужењима, онда је то за нас прескупо и није у нашем националном и државном интересу”, нагласио је Обрадовић.

Обрадовић наглашаво да је апсолутно  отворен и расположен за ресетовање и побољшање односа са нашим некадашњим западним савезницима из времена Првог и Другог светског рата, попут Француске или САД. Упркос њиховом учествовању у НАТО бомбардовању Републике Српске 1995, и Србије и Црне Горе 1999. године, увек постоји простор да се вратимо на време савезништва, рекао је лидер Двери и додао:

„Историју наших дипломатских односа не треба посматрати само у светлу последњих 30 година када су они увек стајали на страни супротној од позиције Србије и заједно са другим западним државама учествовали у бомбардовању наше земље и окупацији КиМ. Постоји и богата историја савезничких односа пре тога, из времена Првог и Другог светског рата. Нама велике западне државе не треба да буду непријатељи и морамо да откријемо када смо и како од савезника постали непријатељи и да клатно наших односа вратимо на страну савезништва. Срби су највећи народ и држава на Балкану и питање је како су између нас и Хитлерових савезника из Другог светског рата на Балкану –  изабрали њих. Треба да учинимо све што је до нас да се то промени, али за пријатељство и савезништво међу народима и државама су потребне две стране”, истакао је Обрадовић.

Председник покрете Двери је рекао да није пријатељство ако ти неко отима део државне територије и експлоатише твоја природна и привредна богатства.

„Ми смо веома заинтересовани за обнову старог пријатељства и савезништва, али не и за колонијални статус Србије којој се отима део територије и други национални ресурси. Онако како је несрећни народ, доведен аутобусима на силу да присуствује још једној самопромоцији председника Србије, на Калемегдану аплаудирао Макроновим речима о две државе – Србији и Косову – тако очито Вучић замишља да спроведе идеју признања независности Косова и разграничења између две независне државе, а да за то добије аплауз. Од када се аплаудира за издају и велеиздају?, запитао је Обрадовић.