Весељи и конгресмен Елиот Енгел: Србија да призна Косово и одговара за злочине

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи, током посете САД –у састао се са конгресменом Елиотом Енгелом. Током састанка, који је описан као срдачан и пријатељски, двојица политичара су разговарали о сарадњи Косова и САД, политичким дешавањима, јачању међународног субјективитета Косова, америчкој подршци у овом процесу и евроатланској перспективи за Косово.

Како је пренела склужба за односе са јавношћу Скупштине Косова, Весељи се захвалио конгресмену Енгелу на његовој посвећености у подршци Косову, која траје већ неколико деценија, али и подршци његове државе и подршци америчког народа.

Конгресмен Енгел је са своје стране рекао да ће Сједињене Државе наставити да подржавају Косово у свим процесима који су пред њим. Енгел је додао да Европска унија треба да предузме брзе кораке за либерализацију виза за грађане Косова и да ради заједно са Косовом у процесу евроинтеграција. Он је такође рекао да Србија треба да призна „независну и суверену државу Косово“.

Председник косовсог парламента Кадри Весели и конгресмен Енгел такође су разговарали и о иницијативи председника Косова за уверење о геноциду и злочинима које је Србија починила на Косову.