Омладински савет Партеша за успешнију сарадњу са локалном самоуправом

У Омладинском центру у Партешу код Гњилана одржан је консултативни састанак чланова Омладинског савета Партеша (ОСП) са представницима локалне самоуправе. Консултације су обављене уз подшку УСАИД – овог програма локална самоуправа – ефикасна управа (ЛЕГА). Циљ ове акције је покретање континуираног дијалога између Омладинског савета Партеша и локалне самоуправе, како би се млади укључили у прецесе доношења одлука на локалном новоу.


Омладински савет Партеша биће први локални омладински акциони савет на Косову, у општинама са српском већином, чије ће активности бити финансиране из општинског буџета за наредну годину, договорено је током консултације са председником општине Партеш, Драганом Петковићем.

Председник Омладинског савета, Стојановић Стефан, одржао је презентацију досадашњег рада, представио план активности и затражио финансијску и техничку помоћ од стране Општине Партеш и УСАИД ЛЕГА за све иницијативе и активности које Омладински савет планира у наредном периоду. Као резултат досадашњег рада ОСП-а обе институције су дале позитиван одговор и исказале спремност да подpже рад ОСП-а у наредном периоду.