Српска листа поводом оставке Харадинаја: Позивамо косметске Србе на уздржаност, саборност и јединство!

Српска листа и српски народ на Косову и Метохији апсолутно су свесни претњи и свих појачаних притисака на Србе који ће, од стране политичких првака косметских Албанаца и њихових спонзора, уследити након оставке Рамуша Харадинаја. Спремни смо на још јачу борбу за опстанак и останак на својим вековним огњиштима, наводи се у саопштењу Српске листе:  

Јасно је да најновији политички потези Приштине имају за циљ хомогенизацију албанских политичких партија, што по правилу значи још већи притисак на Србе на Косову и Метохију и њихове легитимне представнике, у циљу урушавања јединства и исељавања нашег народа. Предстојеће такмичење у нашој јужној покрајини, зарад стицања јефтиних политичких поена, биће борба између политичких представника косметских Албанаца ко ће показати већу мржњу према Србима на КиМ и Србији, и на то желимо без скривања и на време да упозоримо.

Поручујемо свима онима у Приштини и међународној заједници, који ово режирају да смо разумели све њихове перфидне политичке манипулације и игре којима се служе и да неће успети да нас сломе, победе и отерају, јер смо свесни и јединства и подршке нашег народа, државе Србије и председника Вучића.

Због свега наведеног, очекујемо још већу и јачу подршку наше државе опстанку српског народа на Косову и Метохији у заштити мира и безбедности, а Србе у покрајини позивамо на уздржаност, саборност и јединство.

Српска листа ће, без сумње, наставити да, уз нераскидиву и непрекидну сарадњу са председником и државом Србијом штити интересе српског народа, а пре свега право на мир, опстанак и останак на својим вековним огњиштима. Данашње речи нашег председника Александра Вучића нама на КиМ дају веру, снагу и уверење да ћемо сви заједно обезбедити безбедност и просперитет Срба на КиМ.

И.М.