Косовски полицијци на Кочнуљу пребили и ухапсили 70- годишњег Србина и претходно малтертирали његову супругу. Канцеларија за КИМ: Циљ Приштине етнички чисто Косово!

Фото ГрачаницаОнлајн: КПС

Косовски полицајци су пребили па ухапсили седамдесетогодишњег Војислава Тодоровића из Гњилана, пошто су најпре малтретирали његову супругу на административном прелазу Кончуљ, пренеле су агеније.

Косовска полиција је малтретирала Тодоровићеву супругу, да би потом претукла и ухапсила Војислава Тодоровића, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Породица Тодоровић једна је од ретких српских породица која живи у Гњилану.

Ђурић оцењује да је то нови пример перманентног притиска на Србе и шовинистичког односа привремених институција према српском народу и још један доказ да је циљ Приштине етнички чиста територија Косова и Метохије.

„Најоштрије осуђујем овакво нецивилизацијско и дивљачко понашање и позивам представнике међународне заједнице у јужној покрајини да коначно реагују и стану на пут таквим изливима мржње према припадницима српске заједнице и хапшењима искључиво на основу етничке припадности“, поручио је Ђурић, пренео је јавни сервис.

(агенције – саопштења)