Мемораднум о разумевању и сповођењу петогодишњег пројекта потписало 14 локалних самоуправа

Министарство админстрације и локалне самуправе Косова у сарадњи са  УСАИД/ЛЕГА и четрнаест општина потписало је споразуме о разумевању за спровођење петогодишњег пројекта са фокусом на укључивање грађана у процесу доношења одлука, развоју међуопштиснке сарадње и побољшање правног оквира.

У својству министарке за администрацију локалне самоуправе, Адријана Хоџић је навела да је ту да гарантује подршку министарства као институције, да се кроз непрекидну сарадњу у заједничким активностима са УСАИД-ом пружи допринос за успешно спровођење овог пројекта.

“Добра вест је што се области које обухвата реализација овог пројекта уклапају у циљеве стратегије и рада нашег министарства, што додатно олакшава нашу сарадњу, ка унапређењу наших локалних самоуправа”, нагласила је Хоџићева.

Фото: Адријана Хоџић

Споразума о разумевању за почетак петогодишњег пројекта „УСАИД/ЛЕГА“, у износу од 12 милиона евра, има за циљ унапређење учинка општинских услуга за грађане; укључивање грађана у процесу доношења одлука и оснаживање међуетничких односа и промовисање разноликости у 14 општина.

Хоџићева је током обраћања позвала све представнике локалних самоуправа да буду што активнији и ажурнији, јер ће адекватна реализација овог пројекта највише допринети, како је нагласила свим суграђанима.

Општине које су потписале споразуме су: Драгаш, Грачаница, Клина, Ранилуг, Клокот, Вучитрн, Северна Митровица, Звечан, Ново Брдо, Лепосавић, Исток, Штрпце, Партеш и Обилић.

И.М.