Вучић и Хан о наставку дијалога Београда и Приштине

Фото: Драган Кујунџић,Танјуг

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Вили „Мир“ са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом о ситуацији на Западном Балкану, као и о будућим корацима Србије на европском путу. Хан је истакао да је спреман да покуша да помогне да се настави дијалог Београда и Приштине, а Вучић му је захвалио на ангажовању на том питању.

Александар Вучић и Јоханес Хан су, у разговору о регионалној ситуацији, посебно размотрили застој у дијалогу Београда и Приштине и стање настало после оставке косовског премијера Рамуша Харадинаја.

Вучић је рекао да је Србија и овом приликом, као и увек, реаговала смирено и одговорно, преноси РТС. Он се захвалио комесару Хану на разумевању и ангажовању да се дијалог Београда и Приштине одблокира. Такође, поновио је да Србија остаје привржена политици мира и сарадње, како би сачувала стабилност у региону.

Комесар Хан је поздравио опредељење Србије да сачува регионалну стабилност. Он је још једном истакао своју спремност да покуша да помогне да се стекну услови за наставак дијалога Београда и Приштине. Када је о европским интеграцијама реч, Хан је позвао Србију да убрза реформски процес и да са већом одлучношћу ради на владавини права.

Председник Вучић је честитао комесару Хану на томе што га је Аустрија кандидовала за трећи мандат у Европској комисији.

Европски комесар за проширење и суседску политику допутовао је у дводневну посету Београду из Скопља.

(РТС)