Министарка Хоџић на Докуфесту: Различитост треба да буде наша снага, а не слабост!

Међународном фестивалу филма “Докуфест” који се одржава у Призрену, током трећег фестивалског дана, присуствовала је и министарка администрације и локалне самоуправе, Адријана Хоџић.

Хоџићева је током обраћања истакла да је ‘’вишејезичност вредност коју треба гајити, узместо да буде елемент поделе између заједница и различитости у друштву, вишејезичност би требало користити као средство, тј. ‘’алат’’ који нас зближава и омогућава да превазиђемо изазове који су настали као резултат лошег расплета ситуације из 99-те. Неповерење треба да заменимо поверењем, да нетрпељивост заменимо суживотом, да неразумевање заменимо разумевањем, да различитост у традицијама буде наша снага, а не слабост”, прецизирала је Хоџићева

Она је додала да оно о чему говори, уствари јесте једна људска, морална мисија, али уједно и борба свих  за стварањем основних услова за изградњу будућности која је усмерена ка суживоту.

„Пре свега, верујем да сви ми желимо светлу будућност за будуће генерације, и зато је нас доприно уједно  наша обавеза’’, нагласила је минисарка Хоџић.

  1. Међународни филмски фестивала ’’Докуфест’’ трајаће до недеље. Током 9 дана биће приказано више од 280 филмова, од којих ће се више од 100 остварења такмичити у 6 категорија.