Ministarka Hodžić na Dokufestu: Različitost treba da bude naša snaga, a ne slabost!

Međunarodnom festivalu filma “Dokufest” koji se održava u Prizrenu, tokom trećeg festivalskog dana, prisustvovala je i ministarka administracije i lokalne samouprave, Adrijana Hodžić.

Hodžićeva je tokom obraćanja istakla da je ‘’višejezičnost vrednost koju treba gajiti, uzmesto da bude element podele između zajednica i različitosti u društvu, višejezičnost bi trebalo koristiti kao sredstvo, tj. ‘’alat’’ koji nas zbližava i omogućava da prevaziđemo izazove koji su nastali kao rezultat lošeg raspleta situacije iz 99-te. Nepoverenje treba da zamenimo poverenjem, da netrpeljivost zamenimo suživotom, da nerazumevanje zamenimo razumevanjem, da različitost u tradicijama bude naša snaga, a ne slabost”, precizirala je Hodžićeva

Ona je dodala da ono o čemu govori, ustvari jeste jedna ljudska, moralna misija, ali ujedno i borba svih  za stvaranjem osnovnih uslova za izgradnju budućnosti koja je usmerena ka suživotu.

„Pre svega, verujem da svi mi želimo svetlu budućnost za buduće generacije, i zato je nas doprino ujedno  naša obaveza’’, naglasila je minisarka Hodžić.

  1. Međunarodni filmski festivala ’’Dokufest’’ trajaće do nedelje. Tokom 9 dana biće prikazano više od 280 filmova, od kojih će se više od 100 ostvarenja takmičiti u 6 kategorija.