Први састанак Ђурића и амбасадора РФ у Србији Александра Хорченка

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са навоименованим амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Боцан-Харченком и захвалио му на доследној политичкој и дипломатској подршци коју Москва пружа Србији и њеним настојањима да се избори за поштовање међународног права и очува свој територијални интегритет и суверенитет.

Ђурић је, пожелевши амбасадору Боцан-Харченку добродошлицу, изразио уверење да ће он наставити да ради на јачању српско-руских односа у духу традиционалног пријатељства двеју држава и народа, чему ће свакако допринети и пријатељство председника Владимира Путина и Александра Вучића.

Братски односи Србије и Русије, како је нагласио Ђурић, трају вековима и трајаће вековима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је амбасадора Руске Федерације упознао са политичком, безбедносном и социјалном ситуацијом на Косову и Метохији и околностима које су довеле до застоја у дијалогу Београда и Приштине.

Посебна пажња у разговору посвећена је анализи положаја српског народа на Косову и Метохији, нарочито након увођења такси од сто одсто на производе из централне Србије, као и након низ агресивних упада специјалних снага косовске полиције на север покрајине.