Српска листа: Косовске власти су своју заставу могле да пободу и на месец, али сви знамо да он није њихов као што ни тврђава и црква у Новом Брду нису њихове!

Српска листа најоштрије осуђује покушаје отимања српске културне баштине од стране косовских институција, које у немогућности да на међународној сцени и економији остваре било какав успех, покушавају да отимањем српске баштине и провокацијом прикупе политичке поене.

Како се наводи у саопштењу прослеђеном медијима Српска листа истиче да је „срамно да оваквим деловањем албански лидери свесно продубљују етничке поделе и показују нецивилизацијско понашање према култури српског народа“.

„Подсећамо Приштину да постављање заставе не значи и право својине над тврђавом у Новом Брду. Могли су ту заставу да пободу и на Месецу, али он и даље не би био њихов, као што ни тврђава у Новом Брду и црква Светог Николе није њихова.

Очигледно је да су албанске партије почеле кампању, по правилу, преко леђа српског народа. И по правилу, свилене уши међународних представника не чују апеле српског народа. Ипак, историјске чињенице похрањене у души сваког Србина не може избрисати никаква отимачина и ниједан фалсификат, зато ћемо увек и на сваком месту подсећати да на тлу Европе у 21. веку, пред очима света, неко настоји да отме од српског народа његов корен, историју и памћење.

Поштована господо, ми се са тим никада нећемо сложити, и то никада нећемо прихватити и дозволити“, закључује се на крају саопштења Српске листе.