ДВЕРИ: Да ли Вучићев састанак са Помпеом води ка предаји КиМ?

Састанак Александра Вучића са државним секретаром САД, Мајклом Помпеом, у Њујорку је један од догађаја који показују зашто Двери толико инсистирају на борби за слободу медија – на режимским медијима нисмо чули ништа о томе зашто је и Тони Блер био на састанку и на који начин Вучић договара предају КиМ, саопштено је из покрета Двери.

Да данас у Србији имамо слободне медије, на свим телевизијама са националном фреквенцијом би морале да буду образложене две ствари:

  1. У ком својству је Тони Блер био на састанку? Да ли је он и даље ангажован од стране Владе Србије и да ли се ангажман човека који је одговоран за бомбардовње Србије плаћа нашим новцем?
  2. Шта значи то да је Помпео „охрабрио“ Вучића да настави дијалог са Приштином који би водио „међусобном признању“, како се наводи у саопштењу Стејт департмента? С обзиром да и Вучић најављује наставак дијалога, значи ли то да га је Помпео „охрабрио“ да преда КиМ? О томе нам говори и његова каснија изјава да не долази у обзир да Срби не добију ништа, а Албанци све. Значи ли то да ће предати КиМ, ако добије нешто ситно за узврат?

Да су телевизије са националном фреквенцијом у Србији слободне и гласачи СНС би могли да чују ова питања и да чују одговоре на њих и можемо са правом да се запитамо – колико њих би подржало одрицање од КиМ, а колико НАТО ратног злочинца као саветника председника Србије? Вероватно, врло мало.