Обијена амбуланта у Старом Грацку

Непознати починиоци су обили Амбуланту у Старом Грацку код Липљана, направили неред и однели симболичну суму новца од партиципације, потврдио је за портал ГрачаницаОнлајн директор Дома здрвља у Доњој Гуштерици, у чијем је саставу ова здравствена станица у Старом Грацком, доктор Небојша Миловановић.

Случај обијања амбуланте приметили су радницици када су јутрос дошли на посао. Затекли су поломљен прозор и разбијено стакло на предњем делу зграде, а с обзиром на то да амбуланта не ради преко викенда не може се са сигруношћу рећи да ли су лопови упали претходне ноћи или у суботу.

„Лопови су оставили траг од обуће, испревртали фиоке са пластичним шприцевима и направили нерад у амбулати. Однели су симболичну суму новца који је прикупљен од партиципације на име пружених здравствених услуга пацијентима“, рекао је др Миловановић.

Случај је пријављен Полицији Косова која је обавила увиђај, а како је др Миловановић потврдио, очекује се долазак и форензичке екипе из Приштине. Амбуланта у Старом Грацку припадајућа је радна јединица Дома Здравља из Доње Гуштерице, који ради у склопу српског здравственог система на КиМ.  До сада је више пута обијана и пљачкана.

И.М.