Пароле УЧК на прилазима Штрпцу, осуда Канцеларије за КиМ

Исписивање парола УЧК на прилазима Штрпцу не може се схватити другачије него као отворена претња Србима у најјужнијој енклави на Косову и Метохији, поручују из Канцеларије Владе Србије за КиМ, најоштрије осуђујући, како се каже у саопштењу, застрашивање Срба. Канцеларија за Косово и Метохију позива „надлежне у покрајини да реагују како би се сузбило шовинистичко дивљање на Косову и Метохији“.

„Остварују се наше слутње да ће предизборна кампања на Косову и Метохији бити такмичење у екстремизму и мржњи према Србима и захтевамо од свих албанских политичких актера да не доводе у опасност српски народ зарад краткотрајних политичких циљева. Срби у општини Штрпце су у прошлости тешко страдали од руку албанских екстремиста и свако евоцирање сећања на злочине које су над српским народом починили терористи ОВК може имати опасне и несагледиве последице“, кажесе између осталог у саопштењу достављеном медијима.

Канцеларија за КиМ апелује на Србе у Општини Штрпце да не наседају на овакве или сличне провокације и да, како кажу, имају поверење у решеност и способност Србије да заштити своје грађане у било ком делу јужне покрајине.

Подсећамо да је у околини Штрпца неколико саобраћајних знакова са називом места на српском језику премазано бојом и исписано паролама УЧК.

А.Ћ.