Козарев у Грачаници уручио санитетско возило за КБЦ и кључеве „Гостинске куће“ Дому културе

Приликом данашње посете Општини Грачаница, заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев, уручио је санитетско возило Клиничко болничком центру Приштина и кључеве „Гостинске куће“ Дому културе Грачаница. Козарев је обишао и сајам меда који се други пут одржава у Грачаници.

Приликом посете Клиничко болничком центру, заменик директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душан Козарев, уручио је кључеве санитетског возила директору проф. др Братиславу Лазићу. Козарев је истакао да ће држава Србија наставити да помаже Србе и институције на Kосову и Метохији.

“Тек долази један веома леп и успешнији период за Клиничко болнички центар Приштина-Грачаница. Конкретно мислим на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића која је започела прошле јесени. У питању је највећи инвестициони циклус када је Косово и Метохија у питању, за последњих више деценија. Клиничко болнички центар Приштина-Грачаница треба да добије болницу по европским и светским стандардима, јер се сви запослени у овој установи грчевито боре за здравље и животе људи на овим просторима”, рекао је Козарев.

Директор КБЦ Приштина-Грачаница проф.др Братислав Лазић, захваливши се на помоћи, истакао је да је помоћ Србима на КиМ знатно побољшана у последњих седам година захваљујући, како је рекао, председнику Александру Вучићу.

“Ово је једно врло савремено, јако добро опремљено возило које нама омогућава да се наша установа приближи пацијентима, а са друге стране пацијенти који се налазе у удаљеним деловима централног дела КиМ постају ближи нама“, рекао је Лазић.

Такође, Козарев је данас уручио и кључеве „Гостинске куће“, директору Дома културе у Грачаници, Живојину Ракочевићу.

У објекту чију је изградњу финансирала Влада Републике Србије преко Канцеларије за КиМ, биће смештени уметници који долазе у српске средине, да раде и наступају. Површина „Гостинске куће“ износи око 260 квадратних метара.

„Оно што је есенцијално важно, јесте да препознајемо потребе овога народа, а једна од основних истинских и суштинских потреба јесте да Грачаница коначно пређе степеницу урбанизације и крене према граду. Уколико то не будемо успели, а култура то тражи од нас, бићемо осуђени на таворење,“ истакао је Ракочевић, подсетивши на велики број културних догађаја који се организују, како у Општини Грачаница, тако и у српским срединама јужно од Ибра.

Заменик директора за КиМ, Душан Козарев, у пратњи градоначелника Грачанице Срђана Поповића, отворио је и међуопштински сајам меда.

„Ми као општина подржавамо све манифестације овог вида, све манифестације које окупљају наше грађане и које презентују све оно добро што наша општина има да покаже. Драго ми је што се једна оваква манифестација одржава управо у Грачаници а ми као општина наставићемо да подржавамо све наше произвођаче и да у наредном периоду и ову пољопривредну делатност подигнемо на још виши ниво“, истакао је Срђан Поповић.

Председник Удружења пчелара „Нуклеус“ Младен Ђокић, захвалио се Срђану Поповићу, председнику Привременог органа СГ Приштина Љубинку Караџићу и заменику директора Канцеларије за КиМ Душану Козареву на подршци и помоћи.

А.Ћ.