Малолетни Србин избоден ножем у близини моста на Ибру

Малолетник Д.Б. српске националности, избоден је у близини моста на Ибру у Косовској Митровици вечерас око 18 часова, преноси портал Коссев, што је потврђено и из Косовске полиције. Према информацијама које су из КБЦ проследили полицији, Д.Б. (2001) повређен је оштрим предметом у пределу десне стране стомака.

Инцидент је потврдио за медије на албанском и портпарол Косовске полиције за регион север Бесим Хоти. Према изјавама сведока, по речима Хотија, дошло је до сукоба групе Срба и Албанаца, након чега су Албанци побегли према југу и додао да полиција прегледа снимке безбедносних камера како би утврдила шта се десило, пише Коссев.

Поводом рањавања српског младића у северној Косовској Митровици, огласио се и директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, МаркоЂурић, осудивши, како је рекао, међуетнички инцидент и захтевајући да се одговорни за овај „кукавички напад“ хитно приведу правди.

„Ово је још један у низу напада на српски народ на Косову и Метохији са циљем застрашивања и уверени смо да је реч о политички инспирисаном догађају. Недељама упозоравамо да ће предизборна кампања на Косову и Метохији бити искоришћена за политичку и сваку другу хајку на Србе и данас се то нажалост и обистинило на најбруталнији начин“, истакао је Марко Ђурић позвавши међународну заједницу да учини све да се, како је рекао, „заустави тренд радикализације албанског друштва и његово најотвореније склизнуће у шовинизам“.

А.Ћ.