Прилика за младе писце у Српском културном центру

Српски културни центар данас започиње пројекат „Моја прва књига“, у оквиру којег ће млади, неафирмисани писци добити прилику да објаве неке своје радове. Пројекат у износу од 150.000динара,трајаћетри месеца, а подржава га Министарство културе Републике Србије.

Менаџер пројекта Тијана Арсић каже да ће се пројекат спроводити у сарадњи са школама и професорима књижевности. По окончању пројекта, дела која је комисија састављена од професора оценила највишом оценом, биће објављена у збирци радова, а кандидат који има највише квалитета добиће и награду, комплеткњига.

Из Српског културног центра наводе да је циљ овог пројекта популаризација књижевности код младих.

„Постоје они који пишу изузетно добро, али то осим њих и њихових најближих, нико не зна. Због тога смо хтели да им помогнемо да изађу из анонимности и да објаве своје прво дело, али не само то. Основна идеја је да се у овом добу дигитализације и модерних технологија, значај да књигама. Пројекат „Моја прва књига“ је добра прилика за младе и неафирмисане писце да дођу до жељеног циља, а то је да објаве то што стварају“, истакла је Тијана Арсић у изјави за портал ГрачаницаОнлајн.

Српски културни центар позива све који су заинтересовани да се јаве и своје радове пошаљу на адресу srpskicentarpristina@gmail.com или поруком преко фејсбук странице Српског центра Приштина.

А.Ћ.