Prilika za mlade pisce u Srpskom kulturnom centru

Srpski kulturni centar danas započinje projekat „Moja prva knjiga“, u okviru kojeg će mladi, neafirmisani pisci dobiti priliku da objave neke svoje radove. Projekat u iznosu od 150.000dinara,trajaćetri meseca, a podržava ga Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Menadžer projekta Tijana Arsić kaže da će se projekat sprovoditi u saradnji sa školama i profesorima književnosti. Po okončanju projekta, dela koja je komisija sastavljena od profesora ocenila najvišom ocenom, biće objavljena u zbirci radova, a kandidat koji ima najviše kvaliteta dobiće i nagradu, kompletknjiga.

Iz Srpskog kulturnog centra navode da je cilj ovog projekta popularizacija književnosti kod mladih.

„Postoje oni koji pišu izuzetno dobro, ali to osim njih i njihovih najbližih, niko ne zna. Zbog toga smo hteli da im pomognemo da izađu iz anonimnosti i da objave svoje prvo delo, ali ne samo to. Osnovna ideja je da se u ovom dobu digitalizacije i modernih tehnologija, značaj da knjigama. Projekat „Moja prva knjiga“ je dobra prilika za mlade i neafirmisane pisce da dođu do željenog cilja, a to je da objave to što stvaraju“, istakla je Tijana Arsić u izjavi za portal GračanicaOnlajn.

Srpski kulturni centar poziva sve koji su zainteresovani da se jave i svoje radove pošalju na adresu srpskicentarpristina@gmail.com ili porukom preko fejsbuk stranice Srpskog centra Priština.

A.Ć.