Општина Грачаница: Школски прибор за прваке на централном Косову

Општина Грачаница је свим ђацима на централном Косову који су ове године уписали први разред, поклонила школски прибор. Подељено је преко 300 пакета основног школског прибора, који је обезбедило Одељење за образовање. Поклоне је ђацима првацима уручио градоначелник Грачанице, Срђан Поповић.

Председник Општине Грачница Срђан Поповић, предсдник привременог органа СГ приштине Љубинко караџић и директорка одељења за образовање у Општини Грачаница Бранкица Нићић, уручили су школски прибор првацима у Доњој Гуштерици, Лапљем Селу и Грачаници, а ускоро ће обрадовати и ђаке прваке у Племетини, Прилужју, Брњици, Старом Грацку.

„Ово је најлепшти дан у нашој општини, дан када добијамо нову генерацију. Ове године на централном Косову имамо преко 300 првака и Општина Грачаница је за све њих обезбедила прибор. Ове осмехе нико не може да замени, ови малишани су наша будућност, нешто што морамо да пазимо и негујемо, како би постали добри људи и како би њима могли да се поносимо“, казао је Поповић честитајући им полазак у школу.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић је истакао да ће локална самоуправа наставити са улагањима у образовање, односно са стварањем бољих услова за школовање, каже се у саопштењу Информативне службе Општине Грачаница, достављеном медијима.

А.Ћ.