Нису сви чланови ГИ СДП прешли у Српску листу?

После објављивања вести да је Грађанска иницијатива “Слобода, демократија, правда”, на челу са Ксенијом Божовић приступила Српској листи, саопштењем су се огласили одборници СО Митровица, Игор Рајчић и Душан Милуновић, називајући одлуку Божовићеве издајом.

“На тај начин (Ксенија Божовић, прим. редакције), издала је интересе Гл СДП, издала је и нас као одборнике у Скупштини Митровице, све људе који подржавају нашу политичку борбу за проналажење убице покојног Оливера лвановица, за истину и правду и нашег српског народа на Косову и Метохији”, каже се у саопштењу.

Рајчић и Милуновић, осуђујући и ограђујући се од таквог поступка, тврде да одборници ГИ СДП нису били упознати са одлуком Ксеније Божовић и да су то сазнали из медија.

“Ова наша одлука ни па који начин није усмерена па раздор јединства српског народа, већ је донета ради чувања личног достојанства и достојанства људи који су нас гласали и подржавали. Ми ћемо у току дана имати састанак са свим нашим огранцима и руководством ГИ СДП поводом овог догађаја и донећемо одређене закључке, везано за наше даље деловање и о томе ћемо обавестити јавност “, закључује се у саопштењу Игора Рајчића и Душана Милуновића.

А.М.