Српска листа предала листу кандидата Централној изборној комисији

Српска листа предала листу кандидата, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Српска листа је Централној изборној комисији у Приштини предала листу кандидата за косовске ванредне парламентарне изборе. На јединственој листи је седамнаесторо (17) кандидата, из неколико политичких странака, носилац листе је Игор Симић, а на листи је између осталих и Ксенија Божовић, председница Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда”, некадашњег лидера, покојног Оливера Ивновића.

Излазак на косовске парламентарне изборе, како каже председник Српске листе Горан Ракић, страначки органи су договорили са председником Србије Александром Вучићем, а на листи су кандидати из свих делова Косова и Метохије.

“И на овим изборима Српска листа ће имати најбоље кандидате који ће се у скупштини, а не на улици борити за већа права, за бољи живот и за интересе српске заједнице. Бориће се за бољи живот не само Срба, већ и Горанаца, Бошњака, Рома Ашкалија и свих других који желе да се боре за бољи живот и којима је у интересу опстанак Срба на простору Косова и Метохије”, рекао је Ракић, наглашавајући да ће Српска листа и овога пута имати снажну подршку државе Србије и председника Александра Вучића

Ракић је истакао да очекује победу Српске листе и већу излазност Срба на изборима.

“Бираче позивамо на јединство и слогу, јер једино заједно и сложно, уз снажну подршку државе Србије и уз политику коју води наш председник Александар Вучић, можемо се изборити за бољи живот српског народа”, казао је председник Српске листе, позивајући све оне којима је, како је рекао јединство императив, да се придруже Српској листи.

Колеге из редакција на албанском језику је занимало како је могуће да је на листи бивши министар локалне самоуправе у Влади Косова Иван Теодосић, против којег се наводоно води судски поступак?

“Једино на Косову и Метохији Срби треба да доказују своју невиност. То је преседан и свуда у свету тужилаштво доказује кривицу, међутим на Косову и Метохији, окривљени, ако је Србин, мора да доказује своју невиност”, одговорио је Ракић, наглашавајући да Иван Тодосијевић остаје кандидат за посланика јер је невин.

Кандидати за посланике у Косовском парламенту су: Игор Симић, Зоран Мојсиловић, Миљана Николић, Славко Симић, Иван Тодосијевић, Јасмина Дедић, Милош Перовић, Љубинко Караџић, Верица Ћеранић, Бранислав Николић, Милан Костић, Винка Радосављевић, Милан Јоксимовић, Ксенија Божовић, Божа Стојановић, Мирјана Николић и Светислав Јокић.

Рок за пријаву политичких партија за ванредне парламентарне изборе на Косову, који ће сеодржати 6. октобра, истиче ноћас у поноћ.


Милан Радоичић и даље потпредседник Српске листе

Милан Радоичић, за којим је Косово расписало потерницу, остаје потпредседник Српске листе, изјавио је данас председник овог политичког субјекта, Горан Ракић.

“На седници страначких органа, лично сам предложио да Милан Радоичић преузме место председника Српске листе, страначки органи су то једногласно подржали, међутим, он је ту функцију одбио. Радоичић остаје и даље потпредседник Српске листе, бориће се заједно са свима нама и биће стуб опстанка српског народа на овим просторима. На страначким органима такође, једногласно смо поздравили и подржали одлуку СДП да заједно са Српском листом учествује на овим ванредним парламентарним изборима”, закључио је Ракић.


А.Ћ.