Slobodan Petrović: I pored pretnji, nismo uplašeni

konferencija za medije SLSa

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije da su članovi stranke na čijem je čelu izloženi velikom pritisku od strane Srpske liste, tj. od direktora preduzeća u kojima rade, oni ili članovi njihovih porodica. Posebne pretnje i ucene dolaze od direktora zdravstvenih ustanova, koje su kulminirale otkazom koji je dobio predsednik Opštinskog odbora SLS-a u Štrpcu, Saša Đorđević, rekao je Petrović, naglašavajući da i pored toga, članovi SLSa nisu uplašeni, već su uvereni u svoju pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Očekivali smo prljavu predizbornu kampanju od strane Srpske liste, rekao je Slobodan Petrović na vanrednoj konferenciji za medije, a predvodnici takve kampanje su po njegovim rečima lekari.

“Ranije je direktor Doma zdravlja u Donjoj Gušterici Nebojša Milovanović pretio otkazom zaposlenoj radnici čiji je muž naš član, zatim je direkor KBC u Gračanici dr Bratislav Lazić takođe pretio osobi čiji je muž član ove stranke, traživši da se povuku, da bi došli do trećeg, diretktora Doma zdravlja u Štrpcu Saše Krstičevića. On je pretnje sproveo u delo. Predsedniku Opštinskog odbora SLS iz Štrpca Saši Đorđeviću uručio je rešenje o otkazu, zato što misli drugačije, zato što ne podržava Srpsku listu”, izjavio je Petrović, pokazujući rešenje o otkazu i dodajući da za sve izrečeno poseduju dokaze, tj. audio snimak koji je priložen tužiocu.

Samostalna iberalna stranka je bila primorana da angažuje dve advokatske kancelarije koje će se baviti samo pretnjama pojedinih članova Srpske liste, kazao je Slobodan Petrović i naglasio da se liberali ne boje pretnji i ucena. Ipak, podsetio je da takve pretnje asociraju na tragična ubistva kandidata SLS za gradonačelnika Severne Mitorvice Dimitrija Janićijevića i na ubistvo Olivera Ivanovića koji je takođe bio kandidat za gradonačelnika na severu Mitorivice.

„Šta treba da se desi? Da još neko bude ubijen?“, zapitao se on.

Saša Đorđević, predsednik Opštinskog odbora u Štrpcu, kazao je da mu je direktor Saša Krstičević, uručivši mu rešenje o otkazu rekao da je to odluka viših instanci.

konferencija za medije SLSa

„Moj sada bivši direktor je od mene tražio da raspustim čitav odbor, što naravno nisam prihvatio, što siguran sam ne bi prihvatio nijedan normalan čovek, jer znam da sam na pravoj strani. Međutim na tome se nije završilo, usledile su pretnje. Imamo dokaze kleveta i pretnji i sve čime se služe. Nisam samo ja, ali sam ja prvi, u problemu su i ostale moje kolege i istomišljenici. Bojim se za svoje kolege i svoje bližnje, ovo su ozbiljne pretnje. Ja sam otac dvoje dece, imam sina i ćerku, bojim se za njih, ali nisu oni veći Srbi od mene i nikada nisu ni bili“, ispričao je Đorđević.

Po Petrovićevim rečima, stranku koju vodi je do sada podržavalo oko 15.000 glasača, ali je on sada siguran da će ih biti više.

„Mi smo sigurni da je Srpska lista u velikoj panici, znamo da nemaju nikakav program, rezultate, a da nemaju kvalitet pokazuje njihova izborna lista. Sigurni smo da je naša pobeda na predstojećim izborima izvesna“, tvrdi predsednik SLS.

Na kraju konferencije, Slobodan Petrović je rekao da je rukovodstvo njegove stranke u stalnom kontaktu sa svim partijama koje predstavljaju Srbe, osim sa Srpskom listom, a da će SLS nastaviti da radi kao i ranije, kako je rekao, isključivo u interesu srpske zajednice.

A.Ć.