Одобрена изградња још 25 кућа за повратнике

На Управном одбору пројекта „ПРК 5/РРК 5“ (Пројекат повратак и реинтеграција), који је одржан у Министарству за зеједнице и повратак, а коме су присутвовали представници ове институције, представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције (ИОМ/МОМ), која ће и имплементирати пројекат и представници УНХЦР-а, одобрена је изградња 25 кућа за расељена лица, што износи укупно 108 кућа за повратнике у 2019. години. Куће су намењене Србима, Ромима, Ашкалијама и Египћанима, а изградња ће бити реализована у општинама: Пећ, Обилић, Ораховац, Штрпце, Ђаковица и Клина, каже се у саопштењу достављеном медијима.

Генерални секретар МЗП-а Ненад Стојчетовић је, истакавши значај пројекта „ПРК 5/РРК 5”, рекао да је политика Министарства за заједнице и повратак, министра Далибора Јевтића и Српске листе, политика којом се дата обећања испуњавају, политика којом се на практичан начин бори за опстанак Срба и осталих невећинких народа на Косову и политика која се заснива на помоћи свакој српској породици, ма у ком делу Косова се она налазила.

”Министарство за заједнице ће наставити да помаже не само на начин изградње кућа већ и на различите начине, јер је наша визија и мисија бољи живот нашег народа на Косову. Онима којима је наша помоћ потребна, помагаћемо”, нагласио је Стојчетовић

Представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције и УНХЦР-а су се захвалили Министарству и министру Јевтићу на труду који за добробит свог народа улаже.

Иначе, пројектом ”ПРК5/РРК5” за ову годину ће се изградити већи број кућа од планираног.

А.М.