После 25 сати чекања, екипа РТС-а у Косовској Митровици

После 25 сати чекања на прелазу Јариње, конвој са техничком опремом, радницима РТС-а и Стејџ Систем-а ушао је на територију Косова и Метохије.

“Поред свих препрека и проблема на административном прелазу Јариње, концерт каравана „Најлепше народне песме“, а уједно и концерт којим се обележава 95 година постојања Радио Београда биће одржан 12. септембра у Косовској Митровици. И поред уредно достављене документације за сву техничку опрему и испоштоване процедуре, косовска администрација упорно је одбијала да пропусти наша возила. Тек захваљујући доброј вољи и ангажовању две жене, директорке ЈП мреже „Мост“ и министарке локалне самоуправе у косовској влади, конвој РТС-а је ушао на територију Косова и Метохије. Надамо се да ће упркос овом неочекиваном кашњењу наша екипа обезбедити све техничке предуслове да се концерт успешно одржи”, саопштава РТС.

На концерту у Косовској Митровици са почетком у 21 час, уз Народни оркестар РТС-а, наступиће: Снежана Ђуришић, Радиша Урошевић, Чеда Марковић, Данка Стојиљковић, Невена Божовић, Ранко Шемић, као и певачи из Косовске Митровице.

Извор: РТС, РТВ Пулс

А.Ћ.