Коалиција “Слобода”

Коалиција “Слобода” која је предала листу кандидата за предстојеће косовске изборе, забринута је због, како се наводи у саопштењу, претњи и шиканирања запослених у институцијама Републике Србије.

“Анализирајући скорашње догађаје у српским општинама, а уз започињање кампање за косовске парламентарне изборе, сведоци смо отворених претњи, шиканирања, па чак и тортуре над немоћним радним људима. Нажалост, у нашем случају голгота Срба на Косову се наставља. Овог пута нису ни Турци, а ни Немци, него сами Срби, односно представници званичних институција Републике Србије, који не бирају ни начин ни средства да би се додворили “неформалним” структурама власти у Србији. Задњи догађаји са госпођом Ђокиц из Грачанице и господином Ђорђевићем из Штрпца је истински узнемирио Србе и урушио наш слободарски дух, којим смо се некада поносили”, каже се између осталог у саопштењу које је потписао Ненад Рашић.

У саопштењу се додаје да су разлози због којих су двоје поменутих Срба “изгубили посао” недопустиви и неприхватљиви.

“Молимо све, председнике, начелнике, директоре, управнике…итд., да не посежу за методама који ће урушити жељу и напоре Срба да опстану на Косову, молимо их да не третирају своје суграђане као “полусрбе”, него да схвате да живимо истим тешким косовским животом и да проживљавамо исту судбину. Молимо вас, у име Срба и Српства, повуцете своје одлуке у вези отпуштања/суспензије наша два суграђанина којима је једини грех то што желе да буду слободни људи који размишљају својом главом и воле својим срцем”, закључује се у саопштењу.

Подсећамо да је Самостална либерална странка обавестила јавнсот да је двоје људи добило отказ, однсоно суспендовано са посла због тога што, како тврде у СЛС, не желе да подрже Српску листу.

А.М.