Дан Општине Грачаница, тродневне културне и спортске манифестције

Културним и спортским манифестацијама, које ће трајати три дана, обележиће се Дан општине Грачаница. Дан Општине је 21. септембра, када православни верници прослављају Рођење Пресвете Богородице, у народу познато као Мала Госпојина.

Обележавање Дана општине почеће у четвртак, 19. Септембра, дечјим карневалом ПУ „Ђурђевак“ на платоу Дома културе у Грачаници, а наставиће се спортским турнирима у одбојци, кошарци и фудбалу за ученике сновних школа, као и средњовековним карневалом. Истог дана у 21 час, на платоу испред зграде Општине Грачаница одржаће се смотра фолкора и концерт етно певачице Данице Крстић, саопштено је из Информативне службе Општине Грачаница.

Другог дана, 20. септембра, програм се наставља карневалом ПУ „Сунце“ у Доњој Гуштерици и ПУ „Сунце“ у Угљару, спортским турнирима у одбојци, кошарци и фудбалу за ученике средњих школа, ликовном колонијом и дечјом представом у Дому културе у Грачаници. За све грађане, другог дана прославе биће организован музички спектакл, концерт Лексингтон бенда, у 21 час на платоу испред зграде Општине Грачаница.

На сам Дан општине, у манастиру Грачаница, биће служена Света литургија, након чега ће улицама проћи литија. У 20 часова, у Дому културе у Грачаници одржаће се Свечана академија, а на крају прославе концерт Великог тамбурашког оркестра РТВ Војводина.

А.Ћ.