Андрија Игњатовић: Државни органи да обезбеде фер изборе

Ванредни парламентарни избори 2019, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Партија косовских Срба, лидера Александра Јаблановића, на ванреним парламнтарним изборима на Косову, биће под редним бројем 115. То је данас одлучено на жребању за редослед на гласачком листићу, на коме није било превода на српски језик. Представник Партије косовских Срба Андрија Игњатовић позвао је, како је рекао, државне органе, да обезбеде фер изборе, посебно на северу.

„Ову прилику бих желео да искористим да позовем све надлежне државне органе, како државне, тако и међународне институције да обезбеде фер и коректне изборе у демократским условима, пошто су ови избори где треба да се чује глас народа, па тако и треба да буде, да се стварно чује глас народа, а не да се нешто монтира и да се допусти крађа. Посебно мислим на север Косова где су разне махинације. Познато је и шта се све дешавало на претходним изборима. Дакле, апелујем да се посебно на северу обезбеде фер и демократски услови за одржавање ових парламентарних избора. Ја долазим из Партије косовских Срба и сам назив наше партије говори да представљамо Србе на територији Косова, како на северу, тако и на територији целог Косова, а не неке Србе који долазе са стране и који вештачки монтирају гласове и обезбеђују неке мандате у скупштини који стварно то не заслужују“, казао је Игњатовић.

На питање новинара на коју државу мисли када позива „државне органе“ да обезбеде демократске и фер изборе, Игњатовић је одговорио:

„Па наравно на ову на чијој се територији одржавају избори, на територији државе Косово“.

А.Ћ.