Нова кућа за породицу трагично страдалог Немање Стевића

фото: nasagracanica.com

Камен темељац за изградњу куће Катарини Стевић која са троје деце, после трагиче смрти мужа Немање, живи у Сушици, положили су и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, државни секретар у Министарству привреде Владе Србије Брнимир Стојановић, градоначелник Грчанице Срђан Поповић, као и председник привременог органа СГ Приштине и кандидат за посланика на ванредним парламентарним изборима на Косову, Љубинко Караџић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, захвалио се општини Грачаница, која по његовим речима свакога дана показује бригу, пажњу и одговорност за породице, преноси Информативна служба Општине Грачаница.

„Ово је само једна у низу кућа које ће и општина и Република Србија, и ми сви заједно градити. Са нама су данас овде и колеге из најсевернијег српског града, Суботице, што само сведочи о ономе што нам је некада највише недостајало, а чега данас све више имамо, а то су слога и јединство. Срећом имамо и све више могућности да помажемо и породице, и школе, и обданишта и све оно што је неопходно да би наш народ овде сваким даном све боље живео. Хвала и Срђану Поповићу и општини Грачаница што води рачуна о нашем народу овде“, казао је Јовић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је након полагања камена темељца да један од водећих приоритета у раду општине Грачаница остаје стамбено збрињавање.

„Један од приоритета јесте утемељење наших породица на овом простору и нећемо стати док кров над главом не добије свака породица којој је то потребно. Недавно смо поставили камен темељац за изградњу 36 станова, до сада смо поделили око 52 стана и саградили више од 30 кућа“, казао је Поповић.

Према ранијем конкурсу, општинска комисија је одлучила да општина изгради шест нових стамбених јединица за породице из социјалне категорије, за младе брачне парове и расељена лица. Одабрано је њих шест који ће до краја године добити кров над главом, закњучује се у саопштењу општинске инфо службе.

А.Ћ.