Косовска полиција: Бурна ноћ на Косову

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Косовска полиција

Мушкарац албанске националности, ухапшен је због сумње да је напао полицијаце на службеној дужности у улици Стефана Немање у Чаглавици, саопштено је из Косовске полиције.

Нешто после поноћи, у улици Марије Драговић у Лапљем Селу пријављено је пуцање, како се претпоставља, из возила у покрету. Полиција је на месту пријаве пронашла чауре калибра 9 мм, о чему је обавештен тужилац.

У Урошевцу је приведена српска држављанка због, како се наводи у извештају Косовске полиције, физичког напада на мужа, албанске националности. Наводи се да су разлог напада поремећени породични односи, а осумњиченој је одређен притвор од 48 сати.

У околини Лепосавића, Косовска полиција је привела мушкарца, српске националности због пријаве за покушаја силовања женске особе, такође српске националности. Приведени је после саслушања пуштен на слободу.

Због сексуалног малтретирања супруге и две кћерке, у Гњилану је, по налогу тужиоца, ухапшен мушкарац албанске националности. Ухапшени је, како се наводи у саопштењу Коосвске полиције, због психичких проблема, упућен у притворско психијатријско одељење у Гњилану.

Пријављена је и пљачка бензинске пумпе у селу Слатина, у близини Косова Поља. Радник на пумпи је обавестио полицију да су га на радном месту, на поменутој пумпи, напала двојица маскираних нападача, један наоружан пиштољем, а други је у руци имао нож.

Косовска полиција саопштава и да је у неколико градова било туче, као и заплене оружја и дроге.

А.Ћ.