Марко Ђурић: Морамо допринети стварању услова за заједнички живот Срба и Албанаца на Косову и Метохији

Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Честитајући дан Општине Грачаница, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, поручио је да је неопходност, како је рекао, стварање услова за заједнички живот Срба и Албанаца на Косову и Метохији.

У своје и у име Канцеларије за КиМ, руководству и свим житељима Грачанице, Марко Ђурић је честитао Дан општине и велики православни празник Малу Госпојину, истичући да је „Грачаница, урбано, културнo, духовно и привредно средиште на централном делу Косова и Метохије, које посвећено чува своје вишевековно трајање, саткано на темељима своје непролазне историјске славе“, преноси Информативна служба Општине Грачаница.

„У новијој историји, Грачаница са својим економским потенцијалима и богатом културном баштином, представља замајац општег развоја српских средина на КиМ. Локалне власти и Влада Републике Србије, заједно, домаћинским деловањем и сарадњом, креирају и стварају услове за даљи напредак ваше општине и покрајине у целини. Истрајност у опредељењу да интезивно развијемо нашу јужну покрајину је истински интерес свих Срба, ма где они живели и ми ћемо остати чврсто посвећени том циљу. Мудром и одговорном политиком, морамо допринети стварању услова за заједнички живот Срба и Албанаца на Косову и Метохији, јер је то једини залог мираи просперитета у сваком смислу. И зато, будимо увек поносни на своју историју и вековну укорењеност на овим просторима, али пре свега окренути европској будућности и стварању услова за квалитетнији и достојанственији живот наших људи на КиМ“, каже се у честитики Марка Ђурића.

А.Ћ.