Удружење Црногораца “Ловћен”: Црногорцима нико не прети

Црногорцима нико не прети од стране косовских институција, истиче се у саопштењу достављеном медијима, које је у име овог удружења потписао његов председник и представник црногорске заједнице у Консултативном већу за закеднице у кабинету косовског председника, Лазар Радуловић.

У саопштењу се каже да једино представници овог удружења поштују политику матичне државе Црне Горе према, како се наводи, држави Косово.

„Управо због тога желимо да демантујемо оне који покушавају срамним изјавама да унесу немир међу припаднике црногорске заједнице и одговорно тврдим да нити Влада Косова, нити Слободан Петровић не врше никакав притисак на припаднике црногорске заједнице, нити им прете неким отказима са посла, а и како би то и чинили када представника црногорске заједнице да готово и нема запослених, како у институцијама тако и у косовским предузећима. Па се питамо, одакле неком толика смелост и храброст да блати Владу Косова и пласира овакве измишљотине”, каже се између осталог у саопштењу Удружења Црногораца “Ловћен”.