У Кишници, деца се у парку играју са фантомкама на глави

Обична дечја забава или не, али игра деце локалних мештана Албанаца, са фантомкама на главама, узнемирила је Србе у Кишници. Случај су пријавили Срби, такође мештани Кишнице, испред чијих кућа се налази новосаграђени парк.

“Случај су ми пријавиле комшије. Ужаснути оним сто су видели недалеко, тј. испред своје куће, од мене су затражили помоћ као одборника у Скупштини Општине Грачаница, али пре свега као председника Локалног одбора за јавну безбедност за Кишницу, Сушицу и Бадовац. Случај сам званично пријавила надлежним органима. Од полиције очекујем да идентификује децу у фантомкама и предузме све адекватне мере”, написала је на свом фејсбук профилу одборница из Кишнице, Снежана Јовановић и додала:

“Деца за овако нешто нису способна и убеђена сам да иза овог инцидента заправо стоје неки одрасли људи који не желе Србе за комшије. А велике су шансе да је политика умешала прсте.”

Последњих неколико година, међуетнички односи у Кишници су добри и нема инцидената који су се дешавали раније. Због ранијих проблема, каменовања српских кућа, каменовања и паљења аута чији су власници Срби, у улици код српских кућа, уграђен је видео надзор који је финансирао ОСЦЕ, а прошле године је новијим камерама појачан видео надзор од стране УНМИК полиције.

Новосаграђени парк у коме се углавном играју албанска деца и где се данас, по мишљењу Срба из Кишнице догодио инцидент, налази се управо испред српских кућа.

А.Ћ.