Уручена опрема добитницима опреме од организације Хелп

Укупно 18 корисника ХЕЛП грантова који су ове године стекли право на њих према ранијем конкурсу, добило је опрему у вредности од по две хиљаде евра за покретање и проширење бизниса. Опрему је добитницима уручио председник општине Грачаница Срђан Поповић. Он је рекао да је ово резултат одличне сарадње са немачком организацијом Хелп и добитницима пожелео успешно пословање, саопштено је из Општине Грачаница.

Милош Дејановић један је од добитника Хелп пројекта. Бави се столарством и каже да ће му ова помоћ веома значити у проширењу и усавршавању заната којим се бави већ неколико година.

Драгиша Крстић бави се се браварством у својој самосталној занатској радњи.

„Захваљујем се Хелп организацији и општини Грачаница што су препознали значај делатности којом се бавим. Добио сам веома важну опрему за мој рад који подразумева израду металних ограда капија и свега онога што се тиче браварства“, казао је Крстић.

„Општина Грачаница ће наставити да ради на оваквим активностима, јер то представља један од кључних фактора за развој наше општине, зато што се тиче упошљавања младих људи и стварања услова за самозапошљавање. Разговарамо са још неким организацијама које су заинтереоване за сличне пројекте. Што се нас тиче, ми настављамо да радимо на подршци људима у јачању бизниса“, казао је Поповић.

На конкурс који је расписан почетком ове године пријавило се, према речима менаџера пројекта Слободана Костића, око 160 апликаната и напорним радом и системским проценама,како се каже у саопштењу, одабрано је њих 18. Они су недавно потписали уговоре, а данас им је опрема званично и уручена. Каже да је реч углавном о младим незапосленим људима који живе овде са породицама или планирају да заснују породице, чврсто опредељени да овде остану.

Према најавама, пројекат Хелпа биће реализован и наредне године.