Дан Народног позоришта, 8. октобра у Грачаници

Милан Васић (Ивко) и Сања Кррстовић (Ивкова мајка Кевка), детаљ из предсаве Ивкова слава у Призрену, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Народно позориште у Приштини, са привременим седиштем у Грачаници, 08. октобра од 19:30 у Дому културе у Грачаници обележиће свој дан и доделити годишње награде, након чега ће бити изведена „Ивкова слава у Призрену“.

Овај комад је режирао, према тексту комедије Стевана Сремца који је сам адаптирао у драму, члан ансамбла НПП-а Бојан Стојчетовић. Премијера „Ивкове славе у Призрену“ изведена је 10. маја ове године на сцени у Грачаници. Након тога су уследила извођења у Звечану и Београду.

Одмах након новог извођења „Ивкове славе…“ ансамбл ће најмлађој позоришној публици на Косову и Метохији поклонити две нове „Успаване лепотице“ – 09. октобра од 11:00 у Доњој Гуштерици и 10. октобра од 12:00 у Гораждевцу.

У овој представи за малу и велику публику ће се препознати многа деца, али и одрасли, јер носи универзалну поруку да је доброта једини начин да нам живот постане бајка. Представу је, према сопственом тексту, режирала чланица ансамбла Радмила Кнежевић.

Школа глуме НПП-а у Грачаници наставиће свој рад 09. октобра, када ће бити одржан и први час глуме у јесењој сезони.

О овим догађајима, али и плановима Народног позоришта за јесењу сезону, медији ће бити информисани на конференцији за медије 08. октобра.