На завршној конвенцији Српске листе, преко видео бима се обратио и Александар Вучић

На завршној конвенцији Српске листе на северу Митровице, којој је присуствовало више хиљада људи, путем видео бима, обратио се и председник Србије Александар Вучић, позивајући Србе н јединство и слогу, да масовно изађу на изборе и дају подршку Српској листи.

На скупу је прочитано и писмо подршке члана председништва БиХ Милорада Додика који је казао да Срби из Републике Српске најбоље схватају проблеме Срба на КиМ и да и једни и други могу опстати само у сарадњи са матицом Србијом.

Председник Српске листе Горан Ракић, уз обећање реализације 359 пројеката на простору Косова и Метохије, казао да је подршка Владе Србије и председника Вучића немерљива у циљу опстанка Срба на овим просторима.

„У недељу шестог октобра, не бирате посланике већ бирате војнике који ће бранити вас и будућност ваше деце. Браните пупчану врпцу која спаја нас и нашу државу Србију и сва она давања која долазе из наше Србије, а која нам помажу да опстанемо и останемо на овом подручју. Међутим, оно што желим да поручим, јесте да Србија и српство нису на продају и да немају цену“, поручио је потпредседник Српске листе Игор Симић.

Скуп је протекао мирно, а започео је химном Србије. Косовска полиција је контолисала возила на прилазним путевима Косовској Митровици.

А.Ћ.