Na završnoj konvenciji Srpske liste, preko video bima se obratio i Aleksandar Vučić

Na završnoj konvenciji Srpske liste na severu Mitrovice, kojoj je prisustvovalo više hiljada ljudi, putem video bima, obratio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pozivajući Srbe n jedinstvo i slogu, da masovno izađu na izbore i daju podršku Srpskoj listi.

Na skupu je pročitano i pismo podrške člana predsedništva BiH Milorada Dodika koji je kazao da Srbi iz Republike Srpske najbolje shvataju probleme Srba na KiM i da i jedni i drugi mogu opstati samo u saradnji sa maticom Srbijom.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, uz obećanje realizacije 359 projekata na prostoru Kosova i Metohije, kazao da je podrška Vlade Srbije i predsednika Vučića nemerljiva u cilju opstanka Srba na ovim prostorima.

„U nedelju šestog oktobra, ne birate poslanike već birate vojnike koji će braniti vas i budućnost vaše dece. Branite pupčanu vrpcu koja spaja nas i našu državu Srbiju i sva ona davanja koja dolaze iz naše Srbije, a koja nam pomažu da opstanemo i ostanemo na ovom području. Međutim, ono što želim da poručim, jeste da Srbija i srpstvo nisu na prodaju i da nemaju cenu“, poručio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Skup je protekao mirno, a započeo je himnom Srbije. Kosovska policija je kontolisala vozila na prilaznim putevima Kosovskoj Mitrovici.

A.Ć.