Косовска полиција демантује писање појединих српских медија

Косовска полиција, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Косовска полиција демантује данашње писање појединих српских медија, посебно, како пише у саопштењу писање листа „Курир“ под насловом „ИЗДАТО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ! СПЕЦИЈАЛЦИ РОСУ УПАДАЈУ ДО СЕВЕРА КОСОВА”, називајући текст неистинитом информацијом која уноси немир међу грађане.

“Натписи ових медија, у којима се каже да ће специјалци бити упућени у Северну Митровицу како би ухапсили двојицу младића за убиство Оливера Ивановића, тенденциозни су и само дезинформишу јавност”, каже се у саопштењу и додаје да такве вести изазивају страх код грађана и дестабилизују тај део Косова.

„Косовска полиција је институција за спровођење закона и све њене активности оперативно су засноване на законским процедурама. Све активности Косовске полиције су строго професионалне, примењују се полицијске дужности и овлашћења заснована на Уставу Косово и важећим законима, усмереним на борбу против негативних појава и за стварање сигурног окружење за све грађане, без разлике на националну припадност”, закључује се у саопштењу Косовске полиције.