Dečija nedelja u Gračanici: Guliver u zemlji lutaka

Povodom dečije nedelje, Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ će za sve mališane odigrati lutkarsku predstavu „Guliver u zemlji lutaka“, po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila, a u adaptaciji i režiji Boška Boškova.

Radnja lutkarske predstave „Guliver u zemlji lutaka” odvija se u Lutkovu, malom gradu u kome žive lutke. Lutkovo ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim lutkom, koji se stalno svađa sa ostalim lutkama i pravi probleme. Glavni junak Guliver pokušava da uz pomoć publike pomogne ostalim lutkama i kazni Nevaljalog lutka.

Duhovitost, lutke, muzika i kostimi čine ovu predstavu još zanimljivijom.

Predstava u Gračanici će biti odigrana u četvrtak 10. oktobra 2019. godine u 13 časova u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“.

Dečija nedelja se tradicionalno održava u prvoj polovini oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima i na jednake šanse za razvoj.

Moto ovogodišnje dečije nedelje „Da pravo svako – dete uživa lako“.