Марко Ђурић и Горан Ракић: Шовинистичка фарса у Приштини

Једнонационално тровање српским гласовима?, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Поводом прекида бројања гласова, пристиглих из централне Србије путем поште, због наводног чудног мириса коверти и алергијске реакције Албанаца који су гласове бројали, саопштењем су се огласили директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и председник Српске листе Горан Ракић, наводећи да је ово покушај манипулације српским гласовима од стране Приштине.

„Из овога цео свет треба да види какви шовинисти и лудаци се у Приштини баве политиком, а све се ово ради да би се Срби још једном лажно оптужили и изложили мржњи, са циљем да се из понора изборне катастрофе извуку Рада Трајковић и други Куртијеви кандидати. Бизарно је каквим се триковима Приштина служи како би у овој шовинистичкој фарси срушила изборни резулатат Српске листе. Поручујемо свима који мисле да прекрајање изборне воље српског народа може остати без последица да још једном промисле, јер ово фингирање тровања, које подсећа на догађај из 1990. године, јесте брутални пример изругивања демократији и људским правима.“, каже се између осталог у саопштењу Марка Ђурића.

Да се ради о шовинистичкој фарси, тврди и председник Српске листе Горан Ракић.

„Јутрос око 11 часова изведена је шовинистичка фарса у режији албанских политичких партија, уз асистентицију Косовске полиције, Централне изборне комисије и осталих косовских институција, приликом које је започета крађа српских гласова у корист Рашића, Петровића, Раде Трајковић, Јаблановића и осталих послушних Срба, у центру Приштине“, каже се у саопштењу достављеном медијима и додаје:

„Сличне представе смо могли да видимо у прошлости када су Срби и Албанци дисали исти ваздух и пили исту воду, али су само Албанци били “отровани”.“

„Пред очима хиљада међународних представника, посматрача изборног процеса из САД, ЕУ, Немачке, Британије и осталих, у току је крађа гласова српског народа у циљу прекрајања изборне воље, а са намером да се у парламент у Приштини силом, уз крађу и кршење свих закона, убаце подобни Срби, послушници Приштине. У име српског народа са Косова и Метохије желим да обавестим јавност да Српска листа неће прихватити да било ко манипулише гласовима и мимо воље грађана инсталира, Албанцима подобне Србе, те захтевамо од свих међународних фактора да спрече ову шовинистичку фарсу и крађу којом Приштина обесмишљава учешће Срба у овом процесу“, закључује се у саопштењу Горана Ракића.

А.М.