Срђан Поповић: Српска листа неће дозволити прекрајање изборне воље грађана

Срђан Поповић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Случајно или намерно, у Приштини 13. октобра 2019. као у мају 1990. Тада једнонационално тровање, сада једнонационална алергија. За Србе, историја се понавља. Потпредседник Српске листе Срђан Поповић каже да се овакав случај не памти у изборној историји, али да Српска листа неће прихватити прекројавање изборне воље грађана. Свако помињање укидања Српске листе је непристојно, сматра Поповић.

„Наши људи нису били присутни за време бројања тих гласова, одноно нису били присутни када је полиција ушла и када су прогласили ту „епидемију“, што изазива сумњу и доводи у питање валидност тих гласова. Сигуно да је сада направљена ситуација у којој може да се манипулише тим гласовима. Наравно да ћемо ми пратити ситуацију и нећемо прихватити било које резултате, а да наши људи нису били присутни током пребројавања тих истих гласова“, рекао је данас потпредседник Српске листе и градоначелник Грачанице Срђан Поповић, коментаришући случај наводне алергијске реакције особа албанске националности на коверте са гласовима које су стигле из централне Србије.

Поповић каже да у историји изборних процеса, оваква ситуација није забележена.

„У последњих годину дана смо били изложени разним притисцима, наметнуте су нам разне ствари, од такси мимо ЦЕФТА споразума, до војске мимо устава, а монтирали су нам и разне наводне злочине без доказа. Оно на чему ћемо ми као Српска листа инсистирати, јесте да ћемо и даље истрајавати на праведности, нећемо одустати од истине и свакако нећемо дозволити да нам се наметну лидери који нису изабрани у овом изборном процесу. Наш бриљантан успех, наши резулатети, какве нико нико никада није направио на овим просторима, сигурно не смеју да буду занемарени. Сви људи којима то смета, морају да разумеју да не могу наметањем лидера који су освојили миноран број гласова да мењају вољу нашег народа. Мислим да међународна заједница мора да реагује на све ово што се збивало у Приштини и не сме да дозволи да се на такав начин поступа са Србима на простору Косова и Метохије. Ми само желимо да на прави начин артикулишемо наше политичке и животне проблеме и да наставимо да живимо овде на овим просторима“, наглашава потпредседник Српске листе Срђан Поповић.

Једнонационално тровање српским гласовима?, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Предлоге појединих наводних експерата из Приштине да би Српску листу требало укинути, Поповић сматра неозбиљним и неористојним.

“Некоме сигурно сметају резултати које смо остварили, али једино ко може да укине Српску листу, то је народ и то може да уради на изборима. Народ је на изборима рекао своје, дакле Срби желе да њихове интересе заступа Српска листа. До сада смо одрадили доста тога, знамо да пуно тога треба да одрадимо у будућности, али заиста мислимо да је непристојно причати такве приче и непристојно је на тај начин укидати вољу грађана“, закључио је Срђан Поповић.

Подсећамо да је на основу прелиминарних резултата, на ванредним парламентарним изборима на Косову, Српсла листа освојила 98% гласова Срба и да је победила у 10 општина, док је покрет Самоопредељење највише гласова освојио у девет, а Демократски савез Косова у осам општина.

Анђелка Ћуп