ТО Грачанице упознаје ученике са културним и историјским знаменитостима

Манастир Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Туристичка организација Грачанице и ове године организује едукативне посете за ученике свих основних школа на територији општине. Посете се организују у договору са директорима и наставницима основних школа, а ученици ће у пратњи предметних наставника (историје или географије) и туристичког водича, имати прилику да посете и боље се упознају са историјом, архитектуром и фрескописом манастира Грачаница, као и са историјом и архитектуром археолошког парка Улпијана, саопштено је из Туристичке организације Грачанице.

Претходне године је у оквиру едукативних посета, више од 600 ученика основних и средњих школа имало прилику да посети ове две најпосећеније туристичке атракције на територији општине Грачаница. Циљеви едукативних посета су боље упознавање ученика са културним насеђем у општини Грачаница и подизање свести о значају и очувању културног наслеђа.

Посете ће бити одржане у периоду од 14. до 16. октобра 2019. године, при чему ће сваког дана по две основне школе имати прилику да обиђу манастир и археолошки парк. Прва посета ће бити организована у понедељак, 14. октобра, у 9 часова за основце из Угљара, а затим се посета наставља од 11 часова са ученицима ОШ „Миладин Митић“ из Лапљег Села, додаје се у саопштењу.

Превоз је организовала ТО Грачанице у сарадњи са општином Грачаница и Градско-саобрађајним предузећем Привременог органа општине Приштина.

А.М.