TO Gračanice upoznaje učenike sa kulturnim i istorijskim znamenitostima

Манастир Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Манастир Грачаница

Turistička organizacija Gračanice i ove godine organizuje edukativne posete za učenike svih osnovnih škola na teritoriji opštine.

Turistička organizacija Gračanice i ove godine organizuje edukativne posete za učenike svih osnovnih škola na teritoriji opštine. Posete se organizuju u dogovoru sa direktorima i nastavnicima osnovnih škola, a učenici će u pratnji predmetnih nastavnika (istorije ili geografije) i turističkog vodiča, imati priliku da posete i bolje se upoznaju sa istorijom, arhitekturom i freskopisom manastira Gračanica, kao i sa istorijom i arhitekturom arheološkog parka Ulpijana, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanice.

Prethodne godine je u okviru edukativnih poseta, više od 600 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku da poseti ove dve najposećenije turističke atrakcije na teritoriji opštine Gračanica. Ciljevi edukativnih poseta su bolje upoznavanje učenika sa kulturnim naseđem u opštini Gračanica i podizanje svesti o značaju i očuvanju kulturnog nasleđa.

Posete će biti održane u periodu od 14. do 16. oktobra 2019. godine, pri čemu će svakog dana po dve osnovne škole imati priliku da obiđu manastir i arheološki park. Prva poseta će biti organizovana u ponedeljak, 14. oktobra, u 9 časova za osnovce iz Ugljara, a zatim se poseta nastavlja od 11 časova sa učenicima OŠ „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela, dodaje se u saopštenju.

Prevoz je organizovala TO Gračanice u saradnji sa opštinom Gračanica i Gradsko-saobrađajnim preduzećem Privremenog organa opštine Priština.

A.M.