Нова хапшења на северу Косова за убиство Оливера Ивановића

Специјалне јединице Косовске полиције, рано јутрос, око 5:30, са преко 100 припадника, ухапсиле су две особе на северу Косова. То је за наш портал потврдио и портпарол Косовске полиције Баки Кељани.

Како каже Кељани ухапшени су по налогу Специјалног суда због наводне умешаности у убиство Оливера Ивановића. Један од ухапшених је РБ због наводног прикривања доказа, други ухапшени је приведен због поседовања оружја и муниције, док се за трећим још увек трага.


10:15

Специјални тужилац Суљ Хоџа потврдио је да су јутрос на северу Миторовице ухапшене две особе због сумњи да су умешане за прикривање доказа у вези убиства Оливера Ивановића. Хоџа је такође рекао да се за трећом особом трага.

Портпарол Коосвске полиције Баки Кељани није саопштио имена ухапшених, осим да једна особа има иницијале Р.Б. и да је осумњичена за прикривање доказа и да је умешана у организовани криминал, као И да се за трећом особом трага.

Медији на албанском су објавили да је ухапшен Раде Басара, виши полицијски службеник у полицијској станици у Северној Митровици, док се за Жељком Бојићем, шефом оперативе за регион север трага.

Коха диторе је објавила да је ухапшен син Жељка Бојића, како су написали Василије Бојић, због илегалног поседовања оружја и који нема везе са убиством Оливера Ивановића.

Специјални тужилац Суљ Хоџа је у изјави за медије на албанском рекао да је почело испитивање Радета Басаре, коме је додељен бранилац по службеној дужности.

Кљан Косова је објавио да се полицијска акција наставља у Лепосавићу, за шта немамо потврду.

А.Ћ.