Из иностранства, највише гласова Самоопредељењу

Избори 2019, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Завршено је пребројавање гласова пристиглих путем поште, саопштено је из Централне изборне комисије. Највише гласова је добио покрет Самоопредељење, док се коалиција између Алијансе за ново Косово и Социјалдемократске иницијативе приближавају цензусу.

Покрет Самоопредељење је после пребројаних гласова из дијаспоре, како саопштава Централна изборна комисија, увећао предност у односу на Демократски савез Косова за око 10.000 гласова. Од пребројаних 13.24, партија Аљбина Куртија је освојила 7.030 гласова, док је за Демократски савез Косова из иностранства дошло 2.158 гласова. Демократска партија Косова Кадрија Весељија је добила 2.139, коалиција Беџета Пацолија и Фатмира Љимаја 916, док је коалиција између Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја и Социјалдемократске партије Шпенда Ахметија добила само 555 гласова.

После пребројаних гласова из дијаспоре, коалиција бивших заменика премијера, Љимаја и Пацолија, има 4,99% гласова и врло је близу уласка у Скупштину Косова.

Још увек се не зна шта ће се догодити са 3.700 гласачких листића, пристиглих из централне Србије, чије је пребројавање прекинуто због наводног чудног мириса из коверти и алергијских реакција које су осетили верификатори албанске националности.

А.Ћ.