Ослобођен Милорад Зајић

Апелациони суд у Приштини потврдио је пресуду Основног суда у Пећи којом се Милорад Зајић(76) повратник из Клине, ослобођа одговорности за извршење кривичног дела ратни злочин против цивилног становништа, а услед недостатка доказа.

“Како је јуче саопштио новинарима адвокат Дејан Васић, Милорад Зајић је од стране Специјалног тужилаштва у Приштини оптужен да је као припадник Војске Југославије учествовао у сукобима код села Дишевић у општини Клина, када су убијена три стара и парализована члана породице Мармулаку.

Жалбени суд је прихватио став одбране и првостепеног суда да тврдње сведока како је Милорад наводно виђен униформисан и наоружан на месту убиства, не могу бити основи за утврђење његове одговорности за кривично дело које му је стављено на тере”, истиче адвокат Дејан А. Васић и подећа да је Зајић ухапшен 19. марта 2018. године када је отишао да полицији пријави да му је опљачкана кућа. У кућном притвору био је до марта ове године када је првостепеном пресудом ослобођен оптужби. Иначе , према наводима представника Срба из општине Клина, суштински разлог лажних оптужби против Зајића јесте намера Албанаца да се докопају његове имовине , односно куће у самој Клини коју није желео да прода.

А.Ћ.