Ухапшени Ненад Арсић из Чаглавице негира кривицу

тужилаштво Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Ненад Арсић из Чаглавице, кога је Косовска полиција по налогу тужилаштва, ухапсила на Мердару пре два дана и коме је одређен притвор од 30 дана, негира кривицу и умешаност у кривична дела која му Косовско тужилаштво ставља на терет. Он је тренутно у притвору у Приштини.

Како сазнајемо из круга породице, Арсић се терети за ратни злочин, односно за физичко малтретирање двојице чланова породице Шаља у приштинском насељу Емшир, за време ратног сукоба 1999. године. Против њега је такође подигнута оптужница за пљачку пет кућа чланова исте породице. Како су за наш портал изјавили чланови Арсићеве породице, после велике узнемирености и високог нивоа шећера у крви који је имао јуче, он се данас осећа добро и нада се да ће правда победити, тврдећи да није крив, односно да кривична дела која му се стављају на терет није урадио.

Породица се захваљује Канцеларији за Косово и Метохију на брзој реакцији и помоћи коју им је пружила, као и на чврстом обећању да ће наставити да помаже, како би се доказала невиност њиховог сина и брата.

Иначе, Ненад Арсић је живео у Чаглавици до 2014. године и после тога је редовно долазио у своју породичну кућу. На дан када је ухапшен, кренуо је да извади лична документа. Породица напомиње да се породично имање Арсића, граничи са породичним имањем браће Шаља.

 

А.Ћ.